146 – Your money or your life.

If you live for having it all. What you have is never enough. – Vicki Robin

Ja maar hoe doe jij dat allemaal? Je krijgt zeker die kaartjes gratis ofzo? Of naja in ieder geval korting toch? Heerlijk hoe mensen zich kunnen verbazen over hoe anderen dingen doen.

Zoals vele van jullie weten reis ik graag, het liefst ook veel. Daarbij is muziek mijn passie, maak ik dat het liefst elke dag maar ga ook graag naar concerten! Ga je nu alweer naar een concert? Is dat niet steeds hetzelfde? Hoe betaal je dat allemaal? Soms vraag ik me dat ook af, want ik bedoel ik werk veel, ook veel in mijn eigen business. Je hebt serieus geen idee. S’nachts eruit om met leveranciers te onderhandelen, content bewerken, maar dit kan ik doen vanaf elke plek in de wereld.

Dus als ik besluit om te gaan reizen, een nieuwe stad te bezoeken, weer eens naar een concert te gaan dan kan ik een deel van mijn werk gewoon doen. En omdat ik een beetje met die mentaliteit leef van liever vandaag dan morgen, doe ik dat ook gewoon. Want morgen is geen garantie. Maar….

Ik ben op dit moment echt een mega interessant boek aan het lezen. Your money or your life van Vicki Robin. Het boek gaat over wat je werkelijke verdiensten zijn, hoeveel uur je voor een bepaald bedrag moet werken en hierdoor kun je dus je relatie tot/met geld veranderen. Een gegarandeerde eye-opener volgens eerdere lezers. Ben pas bij stap 2 van de 9 dus komt vast nog meer. Maar even een voorbeeld:

Stel je werkt 40 uur in de week en krijgt daar €500,- voor. Dan zou je €12,5 per uur daarvoor verdienen. Maar je moet ook nog naar je werk toe, je reistijd per dag is ongeveer 1,5 uur per dienst. Dus deze tel je even op bij die 40 uur. We gaan even uit van 5 dagen per week. dus in dit geval heb je 47,5 uur per week, voor €500,-. Maar om naar werk te komen ben je ook nog reiskosten kwijt, je krijgt wat vergoed maar enkel reis kost je toch steeds €2,- . Dit is dan €20,- per week. Van die €500,- haal je dus die €20,- af, blijft erover €480,-. Zo heb je misschien nog andere kosten, als lunch op werk, kleding die je voor werk moet aanschaffen en speciale werkschoenen. Stel dat hiervan het gemiddelde per week ongeveer € 25,- . Uiteindelijk onderaan de streep verdien je geen €12,5 per uur maar eigenlijk €9,58 per uur.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik over bovenstaande rekensom bereken. Het is ook maar een voorbeeld. Maar stel dat je kosten voor je huur of woning 750 euro zijn. Dan betekend dat je daar ongeveer 75 uur voor moet werken. Een etentje van 50 euro al gauw 5,5 uur. Die ene mars uit het snoepautomaat van € 1,50 even snel gerekend al gauw 10 minuten. Vicki bekijkt alles vanuit life energy, dus wil jij 10 minuten van je tijd gebruiken om voor een mars te werken of zou je liever al die marsen en werk lunches niet doen en een halve dag minder werken per week, of sterker nog alles opsparen en eerder met pensioen? Want zo ver kan je dus gaan.

Het is vast een mega onsamenhangend verhaal, als je vragen heb stuur maar even een berichtje. Ik duik het boek weer even in.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.