147 – Data

Keep calm and use data wisely –

Alles gaat in een soort sneltrein vaart omdat we continue op de hoogte zijn van alles. En helemaal nu. Het internet maakt de wereld kleiner dan hij werkelijk is.

Mijn databundel van mijn telefoon is op, dat gebeurd bijna nooit behalve toen ik nog zonder internet in mijn huis leefde en met mijn laptop op mijn telefoon hotspot zat. Maar nu is hij dus op. Hoe is me dat gelukt?

Dat komt door de drang om continue maar up-to-date te willen blijven, alles rondom het virus wil blijven volgen en het liefst elke minuut weten wat er waar dan ook in de wereld gebeurd. En ik weet dat het ontzettend kl*te is wat eraan de hand is, maar het wordt er niet beter op als ik mezelf daar continue elk moment van de dag mee ga confronteren. De maatregelen zijn duidelijk, dat is waar ik me mee bezig moet houden.

Ik was een paar dagen weg met mijn ouders, net voordat de grotere zwemparadijzen dicht gingen, net voor de hele grote uitbraak zeg maar. Waar de tv veel op de achtergrond aan stond. Elk uur een update van het nieuws wat het virus, allemaal had aangericht. Ik betrapte mezelf er op steeds op nu.nl kijken wat er aan de hand was, de liveblog denk wel 50x per dag refreshen en lezen.

Nu is mijn databundel op, ben ik wel nog aan het werk binnen de Ikea, maar alleen met collega’s en heb ik thuis geen televisie. Wat dus betekend dat ik alleen op de hoogte kan blijven als ik op Ikea bewust elke keer op de wifi inlog, die je er ongeveer elke minuut als je inactief bent er weer af gooit. Of thuis kom en de wifi automatisch aan staat. Dan met een inactief data systeem op je telefoon kom je er pas achter hoevaak je op dat ding kijkt, onbewust scrollt en alles maar gewoon ‘laat binnenkomen’.

Zit bijna te twijfelen of ik hem gewoon lekker even ‘uit’ laat als de nieuwe maand begint. Dus als ik wat minder goed bereikbaar ben, i’m sorry.

 

 

Een gedachte over “147 – Data

  1. Waw, het is ooo zo waar dat het internet de wereld kleiner maakt dan hij eigenlijk is. Ik vond dit erg mooi geformuleerd en heb er een tijdje bij stilgestaan. Thank you for the quote!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.