145 – Creativity

A line is a dot that went for a walk – Paul Klee

Vandaag ging ik uiteten met m’n lieve vriendinnetje van de middelbare school. Heerlijk bijkletsen en even die typische oude herinneringen ophalen, en nee we hadden niet gedronken! 

We kwamen op het punt, de middelbare school. De te gekke kleding die we toen gewoon droegen. Felle kleuren, lagen over elkaar, het maakte eigenlijk weinig uit. Was dat van die tijd of was dat omdat we toen gewoon veel vrijer leefden? Al die uren die we ‘geskipt’ hadden, zouden we dat nu ook nog zo doen? Nee zou het niet eens meer durven.
De schaamte hoe we als klas met bepaalde leraren omgingen, dat je nu het liefst alsnog je excuses zou gaan aanbieden. De ongelofelijke toffe opdrachten die we mochten maken vooral tijdens de creatieve vakken. Zo hebben we ooit bij handvaardigheid een gebouw gekleid, ‘een gebouw naar de hemel’, die staat nu nog trots bij mijn ouders. Maar hoeveel uur en handvaardigheid en ook wel creativiteit er allemaal in dat kleiwerk zaten, te gek! Hele issues omdat hij veel en veel te groot was voor de klei-ovens, dat we hem met pijn in ons hart en ook wel angst, in drie stukken moesten opsplitsen.
De eerste solo stukken die we voor muziek moesten spelen/zingen of opvoeren. Ik zong toen Thousand Miles, iets ander genre dan ik nu zou doen haha.

Wat is er met die creativiteit gebeurd? Of was het omdat we gewoon een opdracht kregen? Maak een ontwerp met als thema, …. en dan ging je daar gewoon aan werken. Als ik nu een potlood vast pak zou ik echt niet weten wat ik moet tekenen of maken. What happened? Ik was toen echt best een creatief persoon.

Twee kleuren oogschaduw, gelijk met shirtje en blazertje, nog een zwart lijntje met wat tekentjes naast het oog. Schuine pony, haar in vlechtjes, dreads, noem maar op. En nu?
Niks van dat. Toch gek dat, die creatieve jonge Madelon een beetje verdwenen is.  Ik schreef toen ook muziek, was niet perse goed, zaten ongeveer 30 akkoorden in 1 liedje, totaal geen lijn of logica in, maar ging wel gewoon daarmee de opvoering voor het cijfer doen! Als ze het niet goed vinden, luisteren ze maar niet. Ja, watskeburt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.