10 – Love on first sight

Waar veel licht is valt ook diepe schaduw. – Johann Wolfgang van Goethe

*Zucht*  Ja ik kan mij nog zo goed het eerste moment herinneren dat ik je zag. Zal ik je, je noemen of toch U? Want U verdien je eigenlijk wel. Je bent eigenlijk best groot, maar wel heel mooi. Ik denk dat ik verliefd ben, liefde op het eerste gezicht.
Eigenlijk passen de woorden, robuust, industrieel, stoer en koper ook wel bij je. Ja heel gaaf, maar onbetaalbaar. Maar je moet groots blijven dromen toch? Je zal wel denken waar heb je het over? Ik heb het over Atlantic, eigenlijk Atlantic de Floor Lamp van Eichholtz. Wat gaaf en ik zou die zo graag in mijn huis neerzetten. Veel mensen zullen ook denken van je bent niet goed. Voor mijn grote vriend leg je al gauw 1200,- euro neer. Maar mocht ik ooit de kans krijgen, ja dan wil ik hem!

We dromen nog even verder en ondertussen, kijk ik rond naar verlichting die met zijn vorm en uitstraling in de buurt komt van deze grote jongen. Maar het valt tegen. Veel fabrikanten hebben hun best gedaan om Atlantic te evenaren, maar komen niet echt in de buurt. Het is het eigenlijk net niet.
Ik heb een aantal woonwarenhuizen bezocht, vele waar ik eigenlijk nooit meer wil komen, want als ik al de moeite doe om naar een winkel te gaan. Waar de meeste mensen online kopen, loop ik een winkel binnen en zitten ongeveer alle medewerkers alsnog naar een scherm te staren, alleen dan ik met hen, op hen telefoon. Werkt niet.

Dit waren de leukste die ik tegen ben gekomen. Ik droom nog even verder. Hebben jullie dat ook wel eens dat je een interieurstuk ziet, dat je het echt heel graag zou willen hebben en dat dan ook niet los kan laten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.