149 – Sit down

Just sit in a chair, evem if you don’t write, plant your ass in the chair every day for a couple of hours. Over time, the  words will come – Everything that remains.

Maar ik heb geen inspiratie. Ik weet niet wat ik nu eens zal ontwerpen. Ik ben gewoon druk in mijn hoofd dus kan nu even niet verder.

Deze heerlijke redenen die ik mijzelf altijd vertelde tijdens mijn opleiding. Ik zie mezelf nog zitten achter mijn laptop, elk social media open, geluid aan telefoon ernaast. Bij elk klein geluidje afgeleid en maar zeggen dat ik niet verder kon omdat ik geen inspiratie had. Inspiratie is zo een grappig woord, alsof dat ineens aankomt waaien ofzo? Mijn docent die ons kunstgeschiedenis gaf zei altijd: Inspiratie bestaat niet, het is een verzinsel dat je weghoudt van wat het eigenlijke wilt creëren. Deze man was net zo vaag als deze uitspraak, maar misschien snap ik hem dan nu toch iets meer. Zou dat dan toch met de jaren komen?

Deze dagen plant ik mijn ass graag in een stoel, het liefst buiten tussen de iets te veel groente plantjes, die nu aan het groeien zijn. Het is heerlijk om daar even te lezen of te schrijven. Kwakende kikkers op de achtergrond en de telefoon vooral binnen. Dus mocht je me willen bereiken soms is hij gewoon even niet bij me in de buurt. Wie had dat ooit gedacht?

Maar het statement wat hierboven gemaakt is, geldt natuurlijk voor alles wat je maar gedaan wilt krijgen. Complete focus zonder enige afleidingen. Ik weet zeker dat ik minder nachten had moeten doorwerken als ik al die bovenstaande ‘afleiders’ gewoon uit had gezet, maar uitstellen is altijd nog makkelijker dan meteen beginnen.

Ik merk nu ik voor mijn eigen bedrijf dingen ‘moet’ doen. Vooral omdat ik wil groeien, verkopen en meer eigen producten op de markt wil brengen. Dat dit uitstellen ineens niet meer zo van toepassing is, want die minuten krijg je nooit meer terug. Dus het is zo zonde om die te gebruiken voor allemaal ‘niet belangrijke’ dingen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.