143 – Track your time

‘Time is what we want most and what we use worst’- William Penn.          

Ja maar daar heb ik echt geen tijd voor, ik moet namelijk nog dit en dat doen. En eigenlijk ook nog dit en ook nog dat. Hoe vaak heb ik mezelf dat wel niet horen zeggen.

Ik ben altijd te druk, als mensen vragen hoe het gaat? Is het antwoord eigenlijk altijd, ja wel oké maar druk. Waarmee dan? Ja met keukens ontwerpen, zingen, mijn eigen business, werken in de Ziggodome, liedjes schrijven en naja dan nog de dagelijkse normale dingen zeg maar. Los van dat ik veel doe, was ik wel erg benieuwd wat ik nou echt doe op een dag.

Dus eigenlijk een soort bijna kinderachtig, probeerde ik met een wekker die elke 30min gaat op te schrijven wat ik per dag doe, natuurlijk niet tijdens het slapen of werken. Of de specifiek uit geplande dingen maar, gewoon de tijd die je normaal zeg maar over heb om ja zelf te doen wat je wilt. Dit deed ik een week en daarna een soort groepen maken om te kijken waar al je tijd naartoe gaat. Inderdaad een heleboel naar bovenstaande zaken, maar ook naar dingen als. Een poging doen tot opruimen, maar het niet doen. Veel onderweg, naar dingen toe, maar niet perse die tijd nuttig gebruiken. Denk aan een luisterboek of podcast. Naja een hele boel dingen, waarvan je ze niet eens bewust doet, maar waar wel kostbare tijd naartoe gaat.

Elke minuut die voorbij is komt nooit meer terug. Dus waarom daar niet een stuk bewuster mee omgaan.

Ik wil jullie uitdagen als jullie ook het gevoel hebben dat je tijd te kort heb om het voor jezelf gewoon eens echt bij te houden. Wat doe je zoal en dan ook echt. Daarna creëer je een overzicht en kun je vanuit daar gewoon gaan schrappen of kijken waar je kansen liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.