129 – Masterclass

If you really want to do something, you will find a way. If you don’t you will find an excuse – Jim Rohn

Waar ik ook langs scroll en dat blijkt maar weer dat ik teveel scroll word ik een soort overspoeld door masterclasses, self healing cursussen, mindfullness trainingen, binnen een dag naar de 10k met je business en dat soort aanbiedingen. Jaaa en allemaal ‘gratis’.

Echt super fijn dat mijn cookies, algoritme en weet ik wat al deze super interessante dingen voor mij bij houden! Maar believe me ik heb genoeg goede boeken, documentaires of podcasts waar al die waarde ook in zit en al tot mij genomen. Keer op keer, lees ik think and grow rich, master your mindset en nog meer van dat like minded boeken.

Heb de nodige levenservaring al in mijn rugzak dus zou zo zelf zo een masterclass of training kunnen opzetten. Waarom eigenlijk niet? Omdat het een unique selling point moet hebben, ook al is het zogenaamd gratis! De essentie van al deze cursussen is heel simpel. Het gene wat je aandacht geeft groeit, je moet bereid zijn om er dingen voor op te geven en een goed aantal keer op je bek te gaan. Zo dat was mijn cursus. Kinderachtig misschien maar alleen de echte grote namen; Tony Robbins, Michael Pylarczyck, Dan Peña, Warren Buffet en zo nog een aantal, zijn echt in staat om je aandacht lange tijd vast te grijpen en pas los te laten aan het eind van hun verhaal.

Bij de zovele andere blijft het interessant; als ik van de meeste andere alleen de eerste zinnen lees en de foto bekijk, en dan probeer ik niet meteen een oordeel te geven, maar denk ik al nee. Nee laat maar. Ik fix het wel zelf.

Alles goed en aardig maar een lifestyle coach, iemand die er niet gezond uit ziet, zou mij moeten motiveren om iets te doen wat diegene zelf blijkelijk nog niet onder controle heeft!

Ik zeg niet dat ik volgende week ook een cursus online heb staan. Zou wel te gek zijn. Maar dat kan pas als ik zelf volledig in mijn eigen kracht sta door mijn passies te volgen. Daar is een nieuw plan voor, die moet nu opgevolgd worden!

Morgen ga ik naar een masterclass/meeting, grappig hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.