126 – En start!

Morning routines will change your life, BUT you have to stick with it – A quote

In veel boeken word er gesproken over ‘an hour of power’. Dat is voor de ene mens een religieus boek lezen en bidden, voor de ander mediteren, voor de ander je lichaam ophypen door te gaan sporten en dan te mediteren, voor de ander een boek lezen en daar aantekeningen bij te maken. Dit als start van je dag, een hour of power, tijd voor jezelf voordatje de dagelijkse routine in duikt! Voor mij is dat zoveel mogelijk op de snooze knop drukken, dat is mijn hour of power van de dag, en zoals iedereen weet verkloot (sorry voor de woordkeuze) dit absoluut je nachtrust/energie, whatever in de ochtend.

Een week ging het goed hoor, een uur eerder opstaan, lange wandeling met de hond, rustig eten zonder 16 dingen tegelijk te doen, half uurtje voor mezelf door wat te lezen en nog even snel met mijn leveranciers praten voordat de dag echt, begint. De dag van het dagelijkse leven, waarin we geleefd worden. Waar ik eigenlijk al niet in wil zitten.

Sterker nog het schijnt zelfs dat die dag beginnen het best is rond een uur of 6 s’ochtends. Zonsopgang, niemand buiten behalve een paar mensen die net zo gek zijn als jou.  Zie je het al voor je, zelfs mijn hond zal ik zich nog even rustig omdraaien met een blik van ben je wel helemaal lekker? Maar toch weet ik wel dat ik die week dat ik zo vroeg op stond en alles deed wat ik had bedacht te doen in die tijd voor mezelf, dat ik meer energie had en een lekkerder gevoel de dag begon. Maar waarom doe je het dan niet?

Omdat s’ochtends de gedachte sowieso anders is dan het moment dat ik bedenk het weer te willen gaan oppakken. It’s all about mindset, and i know. Tony Robbins schrijft er ook over in zijn boeken en verteld erover tijdens zijn lezingen, dat het eigenlijk essentieel is wil je succesvol bepaalde dingen doen. De ochtendroutine maakt of kraakt je dag eigenlijk. Maar wat is dan dat ding wat je tegenhoud? Dat stemmetje in je hoofd. Dus dat kleine stemmetje in je hoofd, bepaald eigenlijk de hele dag? Haha eigenlijk wel. Bizar toch?

Nu zou ik natuurlijk moeten schrijven, vanaf morgen gaan we dat anders doen. Let’s go for it. Gewoon doen! Wekker om 6 uur, ergens ver weg dat je je bed uit moet om hem uit te zetten, meteen gordijnen open en bed opmaken zodat je er niet meteen weer in duikt. Sportieve outfit aan, hond aan de lijn en lopen, (liefst zelfs hard), bij thuiskomst douchen, goed ontbijt maken met verse producten, even momentje lezen, misschien nog mediteren en dan ready for work!

Ik weet het allemaal wel! Eigenlijk zou het wel tof zijn om het gewoon te doen. Maar hier komt het stemmetje alweer, dat is misschien wel niets voor jou, misschien? Wat denk je zelf, dat is gewoon eigenlijk alleen voor gasten die daar echt ready voor zijn. Dat ben jij sowieso niet. Think about it, i will do that too.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.