79 – Inspiration

Do more of what makes you happy.

Je kunt niet altijd shinen of vooruitgang boeken denk ik. Soms zit je even in een fase, dat je je afvraagt, in wat voor fase zit ik nou eigenlijk? Ja zo eentje dus. Een moment vaak, dat alles wel even goed gaat zoals het gaat of een moment net voor de grote verandering. Lekker vaag weer he? Maar misschien wel herkenbaar? Ik zit in de afrondende fase van mijn ene werkgever, merk dat mijn te grote verantwoordelijkheidsgevoel opspeelt en ik alle mensen die ik help in de winkel ook zelf de afrondende fase wil doen maar Ik weet dat, dat niet meer gaat. Loslaten, moeilijk maar het zal lukken. En mijn lieve collega’s ga ik ook gewoon missen. Maar voor mijn gevoel sta ik nu even stil. Die fase.

Ik merk door alles wat ik lees en meegemaakt heb, mijn kijk op het leven veranderd heeft. Je heb er maar eentje en dat is hier en nu. En het is lang niet altijd alleen maar leuk, maar dit is de enige, begrijp je! Wat ik probeer te zeggen is; haal eruit wat erin zit. Ben je vandaag niet tevreden, zorg dat je morgen die move maakt naar een betere versie. Ja maar Madelon dat kan niet altijd.

Stop met denken in beperkingen, heb ik jaren gedaan, het zorgt ervoor dat je stil blijft staan. Als je een beweging, idee of wat dan ook voelt of bedenkt doe er binnen vijf minuten wat mee anders gebeurd het nooit meer. Echt! Kijk naar je mogelijkheden binnen de beperkingen, die je vaak door jezelf, heb.

Iemand zei laatst; je lijkt wel een psycholoog, ik moest lachen. Noem het ervaringsdeskundige, als iets niet oke meer voelt en je er niet meer achter kan staan ook geen klein beetje, stop ermee. Geldt voor elk ding, vriendschap, relatie, werk, hobby of bandje. Maak een plan en ga voor iets anders, je bent er niet om te pleasen, je kapot te werken (waarvoor?) maar vooral om te genieten! Ga voor je passie, hoe gek het misschien kan zijn, maak en plan en laat jezelf groeien!

De mensen die meteen met, Ja maar beginnen zijn er nog niet klaar voor. Geen probleem, het hoeft ook niet. Niets moet. Maar het geeft je zoveel meer. Je kunt blijven doorgaan en oke zijn met hoe het is. Maar zodra je merkt dat je ontevreden bent of je gedachten of lichaam je even tot halt roept, vraag jezelf dan af waaraan dat ligt. Wil je dit de rest van je leven? Nee? Waarom nu wel? Morgen is nooit zeker. Don’t waste your time.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.