77 – Een avond niks

I sign of progress: being able to say no to the habits that made life difficult – yung pueblo

Daar was er weer eentje, zo een gevaarlijke legs plek in mijn agenda. Een donderdag avond vrij, zonder werk, etentjes of andere dingen die mij bezig zouden kunnen houden. Stiekem merk ik daar een soort onrustig van word.

In het minimalisme of de beweging die hierdoor opgang komt gaat het erover dat je best lege plekken in huis, laden of kasten mag hebben. Het materiale verhaal is vrij duidelijk zeg maar! Maar om voor mij een avond vrij te accepteren, dus een lege plek in de agenda blijft een uitdaging. Want dan kom je weer zo heerlijk dicht bij dat essentiale waar je dan toch een soort van, naar opzoek ben. Snap je hem nog?

Steeds als ik nu aan het opruimen en minimaliseren ben, wat echt een proces is. Denk ik steeds; Maar wat als het straks klaar is? En dat essentiele wat dan over blijft, het dus gewoon maar is? Dan heb je tijd om dus een avond niks te doen? Hoe doe je dat? Waar denk je dan aan?

Vanavond had ik bedacht, hoe leuk zou het zijn iets te doen, zonder dat ik continue ook andere dingen doe. Ik bedoel, Netflix en dan gewoon alleen dat. Of een boek en dan gewoon alleen dat. Uiteindelijk kijk ik catfish, met een bak chips, telefoon in de hand voor een email en wat WhatsApp contact, legt het boek wat eigenlijk op de planning stond naast me en zoek ik wat op, op mijn laptop. Was dit de bedoeling? Absoluut niet! Word zo opgeslokt door de oude gewoontes, voelt lekker vertrouwd en waarom zou je anders? Ja, waarom eigenlijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.