71 – There it is.

Sommige bezittingen bezitten jou. Minder meuk is meer leuk.

De tijd dat de keuken afgeleverd zou worden is natuurlijk altijd een tijdsblok van een aantal uur. Dus ik bedacht me deze tijd nuttig te besteden met een paar dozen uit te zoeken. Alles uitgestald op de eettafel. Vond ik een nog leeg fotoalbum en een heleboel losse foto’s. Foto’s ga ik nooit wegdoen, dus besloot ik meteen dat 1 en 1, 2 is, vandaag dan. Zocht de fotoplakkers op en meteen alles gewoon random in het album geplakt. Ga ze ook nooit meer uitzoeken, dus gewoon gaan!

Ik last een stukje over brieven en kaarten in het boek ‘ Verlangen naar minder’, waar de schrijver op zijn beurt citeert uit het boek van Marie Kondo, Opgeruimd! van de Japanse opruimgoeroe. “Marie adviseert om alle brieven en kaarten weg te doen. Het doel van de brief of kaart is namelijk al bereikt. Jij hebt ze ontvangen en gelezen. Hou ze alleen als ze je nog puur plezier geven, schrijft Marie “.
Welke brieven of kaarten gaven mij nog plezier? Puur? Bijna allemaal waren ze de waarde en betekenis kwijtgeraakt door de tijd. Dus besloot ik net als Jelle, de schrijver, de brieven en kaarten te zien als stories op Instagram. De herinneringen zitten niet in die kaarten dus ik nam afscheid. Één grote verhuisdoos, werd een kleine box met een aantal mooie kaarten/foto’s erin. Schiet lekker op.

Het was 11 uur en er stopt een busje voor het huis. Ik houd mijn hart vast, want shit zouden het echt 76 pakketjes zijn, het is en blijft Ikea.
De mannen legde alles netjes in de woonkamer. Gingen weer weg, en waar de hell ga ik die spullen opruimen. Want het duurt nog ongeveer 5 maanden voor dat mijn huis ready is. En om dit nou als een soort decoratie in de woonkamer te laten liggen? Een opslag huren vind ik dus weer zooo, ongelooflijk zonde dus er moet een oplossing bedacht worden.

Dus ik zal toch aan de kledingrekken moeten beginnen. In de sauna op de zolder, tegelijk merk ik dat ik vind dat ik al heel wat gedaan heb en even een plantje wil kopen ofzo. Maar nee, het moet vandaag/morgen gebeuren. Morgen vooral omdat het vooral veel is.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.