67 – De postduif

Do what you have to do untill, you can do what you like to do.

Het continue bereikbaar zijn blijft toch een gek dingetje. Ik reageer even niet op een appje en meteen; is er wat? Je was online maar schreef niks terug? Heb ik wat verkeerds gedaan? Dat was vroeger toch lekkerder hoor, een brief of telefoontje. Niet dat continue geapp enzo, het heeft zijn voor en nadelen, i know!

Door het boek van Jelle Derckz, ‘Verlangen naar minder’ komt dit puntje weer wat meer naar voren. Ik las in een hoofdstuk over de email, hij gebruikt zijn email als to-do list. Dus het moment van de dag dat jij zelf besluit nu wil ik mijn mail checken, kijk je in je inbox.

Ik zie dat eigenlijk als volgt, meerdere mappen maken voor een archief. Meteen verplaatsen als er actie is ondernomen, reclame afmelden en weggooien en beantwoorden wat er te beantwoorden valt. Email blijft in de postvak op 0 staan! Een hele interessante, want in mijn box zitten 2500 mails en in mijn oude email meer dan 15000 dus een klusje opzich! Maar het geeft wel overzicht! Een een paar uur druk maken en het is geregeld! Maar misschien wil ik teveel? Wie doet het nog meer op deze manier?

Bij mij is dat eigenlijk wel altijd zo geweest. Waarbij vrienden hun computer, netjes bij hielden in bestanden, dingen weg die weg mochten. Emails netjes sorteerde, oude smsjes weggooide. Deed ik niks anders dan lezen en laten staan. Dat was mijn manier, waardoor ik dus nog berichten heb van jaren geleden, sommige grappig, sommige emotioneel, maar de meeste gewoon rommel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.