64 – En toch nog even kijken, en nog even.. en..

Note to self: Let shit go!

Ken je dat gevoel, dat je wacht op iets belangrijkst? Steeds maar je app checken, steeds maar je mail, steeds maar je facebook? Zaken die allemaal invloed hebben op je gemoedstoestand. Want je laat jezelf beïnvloedbaar zijn. Ik ben hier meer dan gemiddeld, wat dan ook gemiddeld mag zijn, gevoelig voor.

Steeds maar van de ander laten afhangen wat je voelt. Hoe je je dag aankleed en wat de volgende stappen zijn. In plaats van dichtbij jezelf blijven en daar je advies uit vandaan te halen. Klik dat internet gewoon eens uit op je telefoon, vertel de ‘belangrijke’ wereld, dat je alleen via sms/bellen bereikbaar ben en even klaar met altijd maar online te zijn. Ondertussen klik ik mijn mailbox nog maar een keer open, want ik kan sommige dingen gewoon niet goed laten rusten. Wegklikken is misschien gewoon beter.

Eigenlijk ‘overall’ laten we ons door al die buiten-af dingen beïnvloeden. Dat kan een simpel mailtje zijn, of appje. Maar ik betrap mezelf er altijd op dat als ik een nieuwe instagram foto online heb gezet ik even moet kijken of andere deze foto net zo leuk vindt. Begrijp je? Een soort goedkeuring die dan nodig is? Misschien ook wel waar we als ‘ online’ wereld naar opzoek zijn. Maar misschien zie jij dit anders?

Ik ken mezelf inmiddels aardig goed,  het minimalisme in minder spullen nodig hebben gaat best aardig. Maar toch zonder instagram, facebook etc. Ik heb het geprobeerd , maar ik ben verslaafd. Alles verwijderd maar alles er inmiddels wel weer erop. Laatst had ik als test mijn meest gebruikte apps, Whatsapp, facebook, instagram en mail eens op een andere plek gezet. En de nietszeggende apps, op die plekken. Hoe vaak ik toch op een soort van to-do list app heb geklikt, gewoon uit automatisme is bijna eng. Ik check mijn mail nog maar een keer, want het zou mogelijk zijn dat… Tijd voor verandering, maar wanneer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.