61 – Reorganization

Zonder groei geen verandering en zonder verandering geen groei

Gister kwam het boek ‘Verlangen naar minder’ Een reis naar een bewust en duurzaam leven binnen via de post. Het boek geschreven door Jelle Derckx. Niet dat ik Jelle ken, maar ik kwam hem tegen via instagram, growthinkers. Interessante benaming denk ik al!

Vandaag had ik tijd om lekker in de schaduw weg te kruipen, vooral niet te minimaliseren en te beginnen met lezen. Want ja als je eenmaal ergens aan begint moet je het afmaken. Oftewel ik geef het boek voorrang! Ik ben inmiddels al halverwege en het zet mij bijna toe om een boek te bestellen van Napoleon Hill, lekker minimalistisch toch? Weer iets nieuws willen aanschaffen. Een ander boek zwerft hier nog ergens in huis en dat moet ook gelezen worden. ‘Geef jezelf soms prioriteit dat is niet egoïstisch dat is nodig. Eén van de mooie citaten in het boek. En nu vond ik dat ik het nodig had om dit boek te gaan lezen.

Maar hoe gaat het dan met je challenge? Ja eigenlijk best goed, kapotte dingen gaan nu gewoon meteen weg, terwijl ik ze vroeger bewaarde voor een creatieve uitspatting en belanden ze ergens op een schilderijtje, wat dan vervolgens weer honderd jaar lag weg te stoffen in mijn kamer. En ik ben begonnen met de zogenaamde bananendozen, die al tijden, zeg jaren er op dezelfde manier bij staan.
Twee heb ik er doorgezocht, het zou er nu één kunnen zijn. Dus de helft is weggegooid. Oude agenda’s , ik was een ongelofelijke Marieke van Ginneken fan vroeger, al die spullen heb ik weggedaan. Oude gekopieerde cd’s, sinds ik spotify heb niet meer nodig, plus de helft zo beschadigd dat ze niet meer te luisteren zijn. Ik kwam ook een aantal items tegen, die ik toen weer bewaard had voor als ik ooit het huis uit zou gaan, maar achteraf gezien ik me afvraag of ik ze nodig ga hebben? 10 whisky glazen? Mokken met tulpen erop? Naja dat soort items. Dus die gaan ook maar even de verkoopmarkt op en anders over tijdje gewoon zeg. Sommige dingen kun je gewoon weg niet zomaar loslaten, terwijl het niet perse van veel waarde is. Voorbeeld: flippo’s, er ligt een hele zak met flippo’s, ergens zijn er nog mappen ook. Maar wat moet je ermee? Ja is leuk om te bewaren, maar waarom dan? Maar wegdoen, gaat dan weer net niet, want ik ze vroeger allemaal gewonnen of bij elkaar gegeten met de chips zakken. Dit heeft gewoon even tijd nodig.

Verder in mijn kamer op zich lukt het nog niet helemaal met opruimen, hier is het vooral reorganiseren. Wat dan er netjes uit ziet maar wat er eigenlijk op neerkomt dat dingen weggestop worden zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Maar ze zijn er nog wel! Niet alles hoeft tegelijk Madelon.

Wat ik wel heel leuk vind om te horen en lezen is dat ik via facebook, Instagram of persoonlijk berichtjes van mensen krijg, dat ik ze op een of andere manier toch inspireer. Niet alleen met mijn plantengekte maar ook met het minimaliseren en het zoeken naar de essentie! Best wel heel tof! Daarbij ben ik ook altijd opzoek naar andere ervaringen, dat is wat ik ook zo interessant vind aan het boek wat ik nu aan het lezen ben. Dus mocht je iets willen delen, stuur me een berichtje, alleen maar leuk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.