56- Meaningful life

Minimalism is a tool to eliminate life’s excess, focus on the Essentials, and find hapiness, fulfillment, and freedom – Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus

Denk inmiddels alweer een meer dan een half jaar geleden las ik het boek ‘Minimalism: Live a meaningful life’. Een boek waar ik erg van onder de indruk was en waardoor ik vrij drastisch in spullen ben gaan minimaliseren. Maar nadat ik deze draad lichtelijk was kwijt geraakt en mijn minimalistische slaapkamer weer flink volstouwde met andere spullen, jaja mijn plantjes dacht ik het word tijd voor een re-read (is dat een woord?). Wat ik bedoel, tijd om op nieuw te lezen.
Wat ik mij tot nu toe nog herinnerde is dat minimalisme niet alleen over spullen gaat en dat je dat meaningful life dus niet gaat vinden door alleen in een wit kamertje gaan zitten met alleen het hoognodige. Maar dat dit op meerdere gebieden geld. Gezondheid, relaties, passies, groeien en een bijdrage leveren aan bepaalde zaken of doelen.
Dat zijn eigenlijk de vijf waarden waarop je kan groeien, waarin ik al groeide, maar waar ik weer verder wil. Soms gaan dingen heel goed, je richt je volledig op je nieuwe manier van denken, dan gebeuren er heftige gebeurtenissen in je leven en dan ga je of nog meer die kant op, of je verliest het even. We gaan weer die kant op.
Vooral dat stukje relaties blijft interessant. En daarmee is het ook gewoon een keer klaar met Madelon die achter mensen aanloopt, maar de vriendschappen koestert die goed zijn. Ken je dat? Ik herinner mij nog zo goed dat een ‘vriendin’ tegen mij zei, Madelon als je me nodig heb moet je me bellen of appen. Echt doen hoor? Ja ik ben gewoon niet zo goed in contact onderhouden, dus vergeef me als je een tijdje niks hoort. Met andere worden deze vriendschap betekend geen hol voor je anders zou daar vanzelf weer een communicatie-momentje ontstaan. Daar gaat het in het boek ook over, niet dat je altijd maar op je luie reet moet blijven zitten tot iemand je iets stuurt. Nee, maar weeg af wat de relatie of vriendschap je waard is, word er van beide kanten energie in gestoken? Zo ja, keep on going en breng het naar het volgende level, zo nee, let it go. Dit persoon heeft het waarschijnlijk niet eens door! Moeilijk, vond ik, maar het geeft rust in the end! En het geeft je andere vriendschappen meer waarde.
Ik heb een aantal boeken hier liggen die mij op dit gebied zoveel verder kunnen helpen, ook het boek ‘ontwerp je eigen leven’ en 365 dagen succesvol, waar ik een aantal keren al in ben begonnen maar bij het concreet maken van de plannen haak ik af omdat het niet helder genoeg is. First things first!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.