53- Green shaped love

Best friends come in all kind of shapes and sizes.

 

Heart-shape
Ook in de plantenwereld, kom je van allerlei groen tegen in verschillende groottes, vormen en maten. Een leuke verschijning zijn de groene planten met hartvormige blaadjes. Voorbeeld hiervan is de Hemionitis Artifolia of zijn makkelijke naam de hartvaren. Andere te schattig hangplantje is de Ceropegia Woodii, ook wel Chinees lantaarnplantje genoemd. Ik vind ze beide harstikke leuk en ze schijnen beiden ook makkelijk te vermeerderen zijn! Hoe leuk.

Hartvaren
De Hemionitis Artifolia is een tropische varen, die het bij ons goed doet binnenshuis. Een plant met een hart-vormig blad, die donkergroen van kleur zijn. De bladeren glanzen een beetje, maar hebben tegelijkertijd een leerachtige uitstraling. Hij houd van water, een vochtige grond en besproeien van de bladeren. Mijn alocasia die ernaast staat afgebeeld verliest elke dag water, alsof hij transpireert. Om een continue natte vloer te volkomen heb ik mijn hartvaren hier maar van laten genieten en onder het blad geparkeerd. De plant zorgt voor een hoge luchtvochtigheid. Hij houd van licht, maar mag niet in de volle zon. Een leuke eigenschap van deze plant is, dat er na mate van tijd, jonge plantjes in de oksels van de bladeren kunnen gaan groeien. Ik kan niet wachten!

Nog een ander leuk gegeven is dat de bladeren heel grappig boven elkaar groeien. Dit geeft een speels effect aan de plant.

Chinees lantaarnplantje
De Ceropegia Woodii een eeuwenoud plantje wat eigenlijk overal in de tropen te vinden is. Maar op dit moment ook erg populair in de Nederlandse interieurs.
Het plantje heeft hart-vormige blaadjes, de naam zou zeggen lantaarn-vormige blaadjes. Sommige van deze plantjes hebben een soort rozige onderkant.
Hij is zo populair omdat hij eenvoudig te verzorgen is, de plant houd van zong maar hoeft niet veel water te hebben. Wat wil je nog meer?
Het is een hangplant die ook wederom weer makkelijk te vermeerderen is.

Ik heb van deze plant nu twee exemplaren. Ik zit eraan te denken om ze samen te voegen zodat het een wat grote plant met meer body word.
Hij loopt nu heel dun uit, het zou te verhelpen zijn door de stekken eraf te knippen, op water te zetten en bij wortels weer bij te stekken in het potje.
Hebben jullie al een van deze plantjes in huis?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.