42 – The Minimalist

If it feels like it’s to much, it is too much – The Minimalist

Een tijd geleden keek ik de documentaire, The Minimalist. Echt een onwijze eye-opener. Maar soms verlies je jezelf dan weer eventjes. Als interieur ontwerper, houd ik van mooie decoratie, die ik vooral niet nodig heb maar die wel een ruimte mooi aankleden. Ik verander graag en veel, al kan dat niet altijd, vooral mijn vrij kleine zolderkamer maakt dit een hele uitdaging. Daarbij was het doel, om met zo min mogelijk spullen naar mijn nieuwe stek te vertrekken. Waar ze overigens zijn begonnen met bouwen en de eerste wanden al staan!
Ik opende maar weer eens de website van de bekende minimalisten (c) The Minimalists.com (c). Waarbij het volgende stond:

Start with your stuff.
Declutter your closet.
Donate your time
Donate your stuff.
Change your habits
Change your routines.
Reclaim your time.
Cultivate your passions.
Find your mission.

Ik was ongeveer onderaan dit lijstje, totdat ik weer 600 hobbels in de weg zag. Hebben jullie dat ook, je gaat ergens voor, ergens halverwege ben je hem weer even kwijt? Ik heb al een aantal weken dat ik mij gewoonweg serieus irriteer aan spullen, dingen anders lijken te moeten enzovoort. Morgen ga ik daar eerst verandering in aanbrengen, gewoon weggeven, gooien of verkopen. Maar het moet weg. Misschien ben ik wel ‘bang’ dat als dat allemaal achter de rug is dat er niks meer weg te doen is. Maargoed in mijn geval duurt dat nog wel even! ‘Het maakt ruimte voor de echt nuttige dingen in het leven’, kom maar op!

Wat nu ook het geval is, eigenlijk weet ik heel goed hoe ik mijn kamer wil hebben, de accessoires is er tot het maximum, ik weet wat me irriteert. Maar waarom gebeurd er dan niks. Met veel dingen is dat zo, je blijft vast zitten in gewoontes of doet dingen omdat ze nou eenmaal zo horen. Ik zeg steeds tegen mezelf, ja morgen beginnen we, maar eigenlijk veranderd er alleen maar iets op het moment dat je het denkt, het ook daadwerkelijk doet. Niet te moeilijk denken maar gewoon gaan!

Echt voor de mensen die hem nog niet gezien hebben, check ‘The Minimalist’ op Netflix of een van de andere streaming mogelijkheden! Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden.

Bron: http://www.theminimalist.com

Oh i came across this one:
http://www.inoveryourhead.net/2012/04/27/the-short-16-step-guide-to-getting-rid-of-your-crap/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.