38 – Slow Fashion

Waste isn’t waste until we waste it – Will.i.am

Al weer even geleden, laten we zeggen kerst, kreeg ik net als ongeveer de rest van werkend Nederland een kerstpakket. Ik, die net een beetje op de lijn aan het letten was zag de bui alweer hangen, met weer die gekke producten die dan jaren in je kelder kast staan. In het geval van Ikea, waar ik werk als keukenspecialist, zouden dat dan ook nog eens Zweedse gekke producten zijn voor de kelderkast. Maar ze hadden een ander, eigenlijk best, tof kerstpakket. Naja noem het maar een ‘kersttas’.  Met daarin een aantal producten.

Deze tas, ik was eigenlijk meteen verliefd. Wat een leuk, gek ding! Heel gaaf gemaakt, door het bedrijf ‘I-did’. Het is een bedrijf, wat kleding hergebruikt om nieuwe producten van te maken. Ik wilde wat meer weten over dit bedrijf, via hen website kwam ik op de volgende informatie:

i-did gelooft in een sociale en circulaire samenlevering. Een samenleving waar producten en grondstoffen niet worden weggegooid, maar worden hergebruikt en gemaakt onder sociale omstandigheden. Waar iedereen zijn bijdrage levert om de cirkel draaiende te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom herwaardeerd i-did textiele grondstoffen en arbeidspotentieel: onze producten bestaan uit meer draagbare kleding en textiel van consumenten en bedrijven en worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’
Ik vind het een heel gaaf concept, dus de oude bedrijfskleding word hergebruikt in dit geval voor een kerstcadeau voor de werknemers. Ik vind hem leuk! Ik ben niet echt een tassen mens, dus ik heb hem in mijn interieur toevoegt als een extra opbergruimte!

Website i-did

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.