27 – Balance

Lagom, not to little not to much. Just right – Swedish

Ook wel balans genoemd. Geen idee, hoe je dat precies vind hoor! Wat ik hoor van veel mensen is dat bij mij’ iets’ veranderd is. Niet dat ik nu ineens allerlei wijsheden heb uitgevonden, maar wat ik wel weet is dat een bepaalde insteek van de dag, dingen kan veranderen!
Ik zal heel even schetsen hoe mijn leven eerst in mekaar zat. Het liefst twee werkdiensten draaien op een dag, 12 uur werken per dag was normaal en eigenlijk minimaal. Drie uur slaap per nacht, genoeg red bull voor onderweg, het neemt ook makkelijk mee in zo een blikje. Vaak even wat pittigs of zouts als een chippie tussendoor. Ontbijt was geen tijd voor, want ja je kan natuurlijk ook een kwartier langer werken of slapen. Als een week niet uit 50/60 uur bestaat gaat er iets verkeerd! Afspreken met vrienden was altijd de uitdaging en als er dan een dag vrij tussen zat, zag ik ook meestal meerdere mensen op een gelijk moment. Of ik had een lunch, tweede lunch, diner en wijn afspraak op één dag. En ik vond het heerlijk, dat bewegelijke leven, weinig vaste werktijden, weinig vastigheden überhaupt. Elke week was anders, eigenlijk elke dag wel.
Soms gebeurd er iets in je leven waardoor je niet anders kan, dan stilstaan. Je moet erbij stilstaan. Dat moment voor mij is vandaag precies een half jaar geleden. En waar sta ik nu? Los van de verwerking ben ik denk ik, zoals ik dan zelf zeg, ‘in m’n mind’, best veranderd. Energie verspillen aan zaken die er niet toe doen, aan mensen die er niet toe doen, aan dingen die je niet wil doen of waar je totaal geen enkel respect of waardering van krijgt, gewoon klaar! Hoezo, zoveel werken per dag? Ja geld, maar dat lever je toch voor de helft weer in aan de belasting dus lekker interessant.
Maar wat doe ik nu anders? Het zijn eigenlijk kleine dingen, ik houd nog steeds van werken al gaat dat nu nog niet op volle toeren. Ik kan niet wachten om er weer lekker tegenaan te gaan! Maar daarnaast beleef ik mijn dag gewoon anders, dan voorheen ofzo. Lekker zweverig he? Ja, beetje wel. Ik ben erg benieuwd of er lezers zijn die ook op een manier veranderd zijn in hun denkwijze bijvoorbeeld door een bepaalde gebeurtenis. Hieronder mijn ‘balance’ list voor een iets relaxter leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.