08 – Possibility to change

Decorate your home. It gives the illusion that your life is more interesting than it really is.- Charles M. Schulz

Eindelijk mag ik na gaan denken over mijn eigen woning, hoe gaaf is dat maar des te moelijker! Ik ben inmiddels een jaar werkzaam als keukenontwerper bij Ikea, heb mijn eigen droomkeuken inmiddels pas 35 keer ontworpen. Nog steeds geen definitief ontwerp, want mijn smaak, behoeftes en dat soort dingen veranderen steeds!
Tijdens mijn opleiding heb ik stages gelopen in een paar ontzettend gave zaken, waar ik kennis heb mogen maken met meubels die ik zelf waarschijnlijk nooit zal (kunnen) kopen. Maar wel een aantal hele mooie merken leren kennen, helaas zijn daardoor mijn standaarden ook iets hoger gaan liggen. Kijk ik veel verder dan een interieur voor ‘the time being’. Maar het liefst een interieur waarin ik kan groeien, veranderen en vooral nergens echt aan vast zit. Maar even dit, hoe gaaf zijn deze banken (afb hieronder) een bank die bestaat uit meerdere modules,  waar je altijd alle kanten mee op kan.

Minotti – Lawrence Clan, Bron: website Minotti.

Dus als ik weer een verander mood krijg, kan ik gewoon even de boel omgooien, eventueel nieuwe hoezen, kussens en heb zo weer een hele andere setting.
Zoals het er nu naar uit ziet heb ik de komende jaren alleen geen geld om Minotti, Vezzeloni of Molteni – achtige banken aan te schaffen. Daarbij zijn deze opstellingen vaak zo enorm dat je daar je ruimte echt voor nodig heb. Want ruimte is wat zo een object verdiend en met mijn 55m2 word dat toch een soort uitdaging.
Dus daar moest iets op gevonden worden en omdat het al over een jaar klaar is, (positief denken!) ging ik eens rondkijken naar iets betaalbaars. Eigenlijk vond ik, een lang niet zo luxe oplossing, maar toch wel een heel leuk concept waar je ook alle kanten mee op kan. Een iets minder diepe zit dan de Italiaanse banken maar dat maakt het voor mijn, niet zo heel lange lijf, toch comfortabel. Ik weet dat het oneerbiedig is om italiaans design met zweeds ‘design’ te vergelijken maar even naar de functies gekeken en mogelijk heden word ik hier toch heel blij van. En nog veel meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht ziet.

Wat denken jullie van zo een concept? Of liever een vaste bank waar de rest van het interieur eventueel veranderd kan worden?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.